Linux Server üzerinde NodeJS Uygulaması Kurulumu (nginx – pm2)
Bu videomuzda daha önceden yaptığımız bir nodejs web uygulamasını amazon ec2 ubuntu linux server üzerinde nginx ve pm2 kullanarak ayağa kaldırıyoruz.
We've listed best web hosting services you can safely use in 2020 and beyond. Read our web hosting reviews on speed (ms), uptime (%) and customer support.
Bu videomuzda daha önceden yaptığımız bir nodejs web uygulamasını amazon ec2 ubuntu linux server üzerinde nginx ve pm2 kullanarak ayağa kaldırıyoruz.
Çok teşekkürler, oldukça faydalı oldu. Merak ettiğim bir konu var. Birden fazla node.js projesini nasıl tek sunucuda yapılandıracağız. Sanki her node.js projesi ayrı bir node sunucusu üzerinden çalışıyor gibi. İkinci projeyi Ngnix'den port 8081'deki bir node sunucusuna mı yönlendiriyoruz? Yani 8080,8081,8082 şeklinde mi çoğaltacağız yoksa port 8080'deki tek bir Node sunucusunda birden fazla farklı projeji çalıştırabiliyor muyuz? Apache'ye alıştık, linux ve mysql kullanıcılarını açarak, birkaç DNS ayarı yapıp kolayca birden fazla projeyi yönetiyorduk. Node.js'den çok etkilendim. Buna geçmek istiyorum, fakat, sadece node.js'de proje geliştirmek yetmiyor. Sunucu tarafındaki konulara da hakim olmak lazım.
Sunucu restart edildiğinde uygulamalar otomatik olarak başlıycak mı? yada herhangi bir nedenle kapandığında
Hocam çok iyi bir üslupla çok değerli bilgiler veriyorsunuz. Keşke udemy de eğitimleriniz olsada sizlere katkıda bulunabilsek.
hocam bu dediklerinizi yaptım. demek ki online bir oyun yaparken sunucu mantığı bu şekilde çalışıyor. gerçekten faydalı oldu
Ağzınıza sağlık süper olmuş hocam emeğinize sağlık
2 aydır bu videonun içinde anlatılanları her yerde aratıyordum kafam çok karışmıtı. Ağzınıza sağlık süper bir video olmuş.
Çok teşekkürler hocam Türkçe içeriklerin az olduğu alanlar bunlar daha fazlası gelirse ne mutlu bize 🙂
hocam selam sizle sesli konuşabilme imkanım varmı ??
Üslubun ve anlatım tarzın gerçekten çok iyi. En son 1 hafta önce video atmışsın, devam etmen ümidiyle.
linux'un hangi dağıtımını kullanıyorsunuz hocam ?
baya hoşuma gitti 🙂
hocam ben bunu centos'a kuramadım bu sites_enabled klasörleri yok nasıl yapabilirim
Harika
melih hocam cok değerli bilgiler paylaşıyorsun sagol.
Anlatım süper hocam. Ancak anlamadığım bir nokta var şu ki : nginx e neden gerek var. Ben 8080 portunda çalışan yayınlamayacağım bir uygulama için kurmalımıyım?
Hocam node js,angular,mongo db teknolojilerini kullanarak basit bir todo list yaparmısımız ?
Ağzına sağlık süper bir video olmuş
Beklenen video gelmiş. Eline sağık melih abi 😀