hostinger-logo

Hostinger Overview 2021 – Is deze goedkope internet hosting een truc?

Hostinger is de snelste shared hostingservice die we hebben getest

Snelheid en uptime, dat is waar ik naar op zoek ben. Helaas hebben veel shared hostingservices de neiging om op deze gebieden te falen. De reden is dat je, zoals de naam al aangeeft, bronnen deelt met veel andere gebruikers en hun web sites – soms wel honderden anderen. Alleen een geweldige host kan alles in balans houden en een knelpuntsituatie vermijden waarbij alles traag is en niemand gelukkig is.

Ik ben erg blij om te kunnen melden dat Hostinger niet alleen uitblonk in de prestatietests, maar dat de supplier zelfs elke andere shared host, die we hebben getest overtrof, inclusief de top-tier SiteGround, FastComet en InMotion Internet hosting. De enige twee hosts die het beter deden, en slechts met een kleine marge, waren premium Liquid Net (Nexcess) en Kinsta. De hosts kunnen overigens ongeveer 20 keer zoveel kosten als Hostinger.

Om de capaciteiten van Hostinger te kunnen begrijpen, de gemiddelde laadtijd van mijn bestemmingspagina was een fenomenale 1,56 sec en was de uptime na een paar maanden testen meer dan 99,99%, precies zoals beloofd.

Ik zal de testmethodologie en de resultaten intimately uitleggen, maar als je niet alle technische informatie nodig hebt, ga dan verder naar mijn ervaringen met de ondersteuning van Hostinger. Ik zeg het gewoon nog een keer – de prestatie van Hostinger was geweldig.

Mijn Hostinger-testwebsite wordt gehost in het Amerikaanse datacenter van Hostinger, gevestigd in Asheville, VS, maar de host beheert ook datacenters in Amsterdam, Singapore en Litouwen. Mijn web site is nog steeds actief en je kunt deze bezoeken en zelf de exams uitvoeren. Het is een volledig werkende bestemmingspagina, compleet met HD-afbeeldingen en tekst, internet zoals jouw web site eruit zou kunnen zien.

READ  Tomcat JSP Internet hosting: We Simply Discovered The Greatest (And Worst) Hosts For Java Builders In 2021.

Zoals bij alle hosts die ik check, gaf ik Hostinger de mogelijkheid om mijn web site te optimaliseren en sneller te maken. Dit is iets dat jij ook kunt (en zou moeten) doen – vraag de ondersteuning gewoon om hulp. De ondersteuningsmedewerker raadde me aan om WordPress en PHP te updaten naar hun nieuwste versies en een paar veelgebruikte optimalisatieplug-ins te installeren. Ik volgde het advies op en ging verder met testen.

Het testen zelf werd gedaan met behulp van drie instruments: GTmetrix PRO, de Sucuri Load Time Tester en het Professional-pakket van Uptime Robotic. De GTmetrix-server uit Dallas in de VS werd gebruikt voor het meten van snelheid en optimalisatiescores in de VS. Sucuri werd gebruikt voor wereldwijde prestatie-inzichten en Uptime Robotic voor het volgen van de uptime en beschikbaarheid van de web site in percentages.

GTmetrix

Gedurende een aantal maanden heb ik meerdere GTmetrix-tests uitgevoerd, de resultaten verzameld en de beste, laagste en gemiddelde snelheden berekend.

Hostinger liet een veelbelovende gemiddelde laadtijd zien van 1.56 sec. De beste geregistreerde tijd was 1,0 seconden en de langzaamste was 1,9 seconden. Niet alleen is de langzaamste laadtijd ver onder de 3s (het punt waarop de meeste bezoekers je website waarschijnlijk zullen verlaten), maar de gemiddelde scores bewijzen dat Hostinger uiterst betrouwbaar is.

Dit is het resultaat van een van mijn exams:

GTmetrix performance results_NL
Ik was zeer verrast om zulke hoge snelheden van Hostinger te zien

Je kunt zien dat we een rating van dubbele B’s krijgen. Dat is niet alleen volledig acceptabel, maar ook een van de hoogste scores, die ik in mijn exams heb gezien. Het enige dat je nog hoeft te doen om volledige scores te krijgen, is de afbeeldingen verder te optimaliseren.

READ  Inexpensive, Quick and Simple to Use

Bekijk de volgende tabel om te zien hoe Hostinger presteerde in vergelijking met andere grote namen in de branche (Hostinger versloeg ze allemaal):

Sucuri Load Time Tester

Internet als bij GTmetrix heb ik meerdere keren Sucuri-tests uitgevoerd. Sucuri geeft je de laadsnelheidsresultaten voor veel wereldwijde locaties en ik heb de gemiddelden berekend van de snelste locatie (wat zoals verwacht in de VS was, dicht bij mijn datacenter), de langzaamste locatie (Bangalore, India – de andere kant van de wereld ) en het wereldwijde gemiddelde.

Het gemiddelde voor de snelste locatie was maar liefst 0,177s, terwijl zelfs in Bangalore het gemiddelde met 1,11s bevredigend was. Het wereldwijde gemiddelde was 0.499s, wat mijn web site een wereldwijde A-rangschikking opleverde.

Om eerlijk te zijn stond ik echt versteld van deze cijfers. Een wereldwijd gemiddelde van 0.499s is ongehoord voor een shared host en het enige wat ik deed om mijn website te “optimaliseren” was het installeren van een paar plug-ins. Er was niet eens een CDN (Content material Supply Community) actief. Dat is LiteSpeed en LSCache voor jullie, dames en heren. Maak er gebruik van zolang het nog kan.

Voor jullie leesplezier volgt hier een van deze exams:

Sucuri global loading speeds_NL
Zelfs wereldwijd scoort Hostinger zeer hoog op laadsnelheden

Uptime-robot

Hoge snelheden helpen je niet als je web site een lage beschikbaarheid heeft. Gelukkig heeft Hostinger het goed in de hand met een bijna perfecte uptime van 99,997% in de afgelopen maanden. Ik blijf de resultaten volgen en updaten, maar het benaderen van bijna 100% is precies wat ik van mijn host verwacht.

UptimeRobot uptime_NL
Hostinger maakt zijn belofte waar, wat mij een gelukkige gebruiker maakt.

Uptime gegarandeerd, maar het ligt iets anders. Er wordt zogenaamd een uptime-garantie van 99,99% geboden, maar Hostinger heeft een echt schetsmatige juridische uitleg over wanneer en hoe je je geld kunt terugkrijgen. Het klinkt voor mij meestal als ‘nooit’ en zelfs als je op de een of andere manier in aanmerking komt voor een terugbetaling (zoals uitsluitend door hen wordt bepaald), is het een magere 5% van je maandelijkse kosten. Oh ja, en het is alleen in de vorm van een tegoed. Bah.

READ  Arvixe Internet Internet hosting -Overview & Tutorial!

Hoe dan ook, afgezien van dit probleem met de garantie, maakte Hostinger tijdens de prestatietest echt indruk op mij.

Bekijk de prestaties van Hostinger

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *